Skip to main content

Eclat Groeibriljanten

eclat logo wit

Wat zijn groeibriljanten?

Bij Eclat heeft u, met een deel van de collectie, de mogelijkheid om te groeien. Ook wel groeibriljant genoemd. Binnen een tijdsbestek van 5 jaar kan het sieraad ingeruild worden voor een nieuw sieraad met een grotere briljant.
Voor uw oude ring krijgt u de huidige cataloguswaarde terug met de inruilkosten in mindering genomen. Wat de inruilkosten zijn, ziet u op de pagina van het desbetreffende sieraad.
Het nieuwe sieraad dient ten minste 50% duurder te zijn dan het sieraad dat u inruilt. Bij Alliance/Mémoire ringen is dit 100%. Het restant bedrag betaalt u dan bij. Zo kunt u stapsgewijs groeien naar een zeer kostbaar sieraad, zonder in één keer het gehele bedrag te moeten betalen. Uw sieraad wordt zo dus stapsgewijs steeds hoger in waarde. Bij ieder groeibriljant sieraad ontvangt u een certificaat. Deze heeft u altijd nodig wanneer u het Eclat sieraad wilt laten groeien. Zonder certificaat en kassabon is groei niet mogelijk. Bewaar deze dus goed!

Diamant kwaliteit en goud

Voor groeibriljanten wordt uitsluitend diamant kwaliteit Top Wesselton VVS/VS gebruikt. Een puur witte steen met minimale insluipsel, dus van de allerhoogste kwaliteit. U kunt meer lezen over diamant kwaliteit en slijpvorm op de pagina ‘alles over diamant’ op deze website. Het goud van de groeibriljant sieraden is 14 karaat.

Wanneer zijn de sieraden groeibriljanten?

Op deze website en in de catalogus wordt bij de sieraden specifiek vermeld wanneer het groeibriljant is. In sommige sets zijn zowel de hanger, oorknoppen en de ringen groeibriljant en in andere alleen de ringen. U kunt dit terugvinden op deze website. U kunt de sets en de sieraden filteren op groeibriljant op deze website. U ziet dan direct welke sieraden groeibriljant zijn. Met al uw vragen kunt u uiteraard ook bij een van onze Eclat juweliers terecht. Ook in de catalogus worden groeibriljant sieraden specifiek benoemd. Andere sieraden kunnen dus niet met dit systeem groeien. Wel is het vaak mogelijk sieraden uit te breiden. Met vragen hierover gaat u naar de Eclat juwelier of stuurt u een mail via het contact formulier op deze site.

Is uw sieraad een groeibriljant sieraad? Dan zijn dit de inruilvoorwaarden:

 • Met groeibriljanten van Eclat kunt u groeien in een periode van 5 jaar.
 • Na 5 jaar is inruil niet meer mogelijk.
 • Bij sieraden van Eclat wordt bij inruil binnen vijf jaar de actuele catalogusprijs min de inruilkosten terug gegeven ( kijk bij uw sieraad op www.eclat.nl of vraag uw juwelier ).
 • Er dient 50% of meer in geldwaarde gegroeid te worden.
 • Groeien is mogelijk van 0,03 crt t/m 0,75 crt. Hoger is niet mogelijk.
 • U kunt per sieraad groeien. Voorbeeld: Heeft u twee groeibriljant sieraden? Dan kunt u deze niet samen inruilen voor één sieraad. U dient hier per sieraad te groeien naar twee nieuwe sieraden.
 • Zijn de briljanten beschadigd, dan is inruil niet mogelijk.
 • Sieraden met kleurstenen worden niet ingeruild.
 • Met Mémoire of Alliance ringen is het ook mogelijk om te groeien. Bij deze ringen moet u naar een grotere diamant maat groeien en met 100% in geldbedrag.
 • De inruilkosten voor deze sieraden zijn te vinden op www.eclat.nl of vraag uw juwelier.
 • Het sieraad waar mee gegroeid wordt, moet door de juwelier naar de groothandel gestuurd worden met een volledig ingevulde certificaat en kassabon, anders geen inruil mogelijk.
 • Inruil sieraden van Eclat worden altijd gecontroleerd. Dit omdat er Lab Grown diamanten in omloop zijn.
 • Wij ruilen alleen Eclat sieraden in en geen andere merken.
 • Eclat houdt het recht om het sieraad terug te sturen naar de juwelier als het niet voldoet aan de voorwaarden. Inruil is dan ook niet mogelijk. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij u om het inruil sieraad eerst op te laten sturen door de juwelier.
 • Heeft u een certificaat van 1 maart 2022 t/m februari 2024 met kassabon, dan gelden nog de oude groeibriljant regels. U ontvangt dan de volledige catalogus waarde, zonder inruilkosten. Dit moet wel binnen een periode van 2 jaar zijn.