Eclat Groeibriljanten

eclat logo wit

Wat zijn groeibriljanten?

Bij Eclat heeft u met een gedeelte van de collectie de mogelijkheid om te ‘groeien’. Dit heet groeibriljant. Bij een groeibriljant sieraad heeft u de mogelijkheid om binnen een tijdsbestek van 2 jaar het sieraad om te ruilen voor een sieraad met een grotere briljant. Uw juwelier brengt dan de volledige dagwaarde van het sieraad in mindering op het nieuwe groeibriljant sieraad. Het restant bedrag betaalt u dan bij. Het nieuwe sieraad dient wel minstens 50% duurder te zijn dan het sieraad dat u inruilt. U kunt zo stapsgewijs groeien naar een zeer kostbaar sieraad zonder dat u ineens het hele bedrag hoeft uit te geven. Uw sieraad wordt zo stapsgewijs dus steeds hoger in waarde. Voor de waarde van het in te ruilen groeibriljant sieraad wordt de prijs aangehouden die op dat moment in de Eclat catalogus staat. Bij ieder groeibriljant sieraad ontvangt u een certificaat. Deze heeft u altijd nodig wanneer u het Eclat sieraad wilt laten groeien. Dus bewaar altijd het certificaat en de kassabon! Dit is heel belangrijk, want zonder certificaat EN kassabon is er geen groei mogelijk.

Diamant kwaliteit en goud

Voor groeibriljanten wordt uitsluitend diamant kwaliteit Top Wesselton VVS/VS gebruikt. Een puur witte steen met minimale insluipsel, dus van de allerhoogste kwaliteit. U kunt meer lezen over diamant kwaliteit en slijpvorm op de pagina ‘alles over diamant’ op deze website. Het goud van de groeibriljant sieraden is 14 karaat.

Wanneer zijn de sieraden groeibriljanten?

Op deze website en in de catalogus wordt bij de sieraden specifiek vermeld wanneer het groeibriljant is. In sommige sets zijn zowel de hanger, oorknoppen en de ringen groeibriljant en in andere alleen de ringen. U kunt dit terugvinden op deze website. U kunt de sets en de sieraden filteren op groeibriljant op deze website. U ziet dan direct welke sieraden groeibriljant zijn. Met al uw vragen kunt u uiteraard ook bij een van onze Eclat juweliers terecht. Ook in de catalogus worden groeibriljant sieraden specifiek benoemd. Andere sieraden kunnen dus niet met dit systeem groeien. Wel is het vaak mogelijk sieraden uit te breiden. Met vragen hierover gaat u naar de Eclat juwelier of stuurt u een mail via het contact formulier op deze site.

Inruilvoorwaarden voor groeibriljant op een rij:

  • Bij sieraden van het merk Eclat wordt bij inruil binnen twee jaar de actuele catalogusprijs terug gegeven.
  • Bij sieraden van Eclat die ouder zijn dan twee jaar wordt 10% in mindering gebracht.
  • Bij bekende merken, zoals Diamonde, R&C en Rensini wordt 25% in mindering gebracht.
  • U moet in geldbedrag minimaal 50% groeien.
  • Een volledig ingevuld certificaat en kassabon moeten worden meegestuurd naar de groothandel, anders geen inruil mogelijk.
  • Briljanten en edelstenen kunnen niet ingeruild worden als ze beschadigd zijn. Deze worden in mindering gebracht op de inruilprijs.

Met een Mémoire of Alliance ring ( nr.101 of 703 ) kan er ook gegroeid worden. De inruilvoorwaarden hiervoor zijn:

  • Algemene voorwaarden, zoals hierboven genoemd zijn van toepassing.
  • U moet in geldbedrag 100% groeien.
  • U moet naar een grotere diamant maat groeien.