https://www.eclat.nl/groeibriljant

Groeibriljanten

Een korte uitleg betreffende Eclat Groeibriljanten.

Wat is briljant?

Een rond geslepen diamant met 57 slijpvlakken wordt een briljant genoemd.

Wat is een groeibriljant sieraad?

Een groeibriljant sieraad is een sieraad waarmee je binnen een periode van 2 jaar kunt groeien naar een nieuw sieraad, met een grotere diamant.

Hoe werkt het groeibriljant systeem?

U schaft een sieraad met groeibriljant aan. Binnen een periode van 2 jaar kunt u deze sieraad laten ‘groeien’. Bij de juwelier ruilt u het sieraad in voor een sieraad met een grotere diamant. De juwelier brengt dan de volledige dagwaarde in mindering op het nieuwe Eclat groeibriljant sieraad. U betaalt dus het restante bedrag bij. Het nieuwe sieraad dient wel minimaal 50% duurder te zijn dan het sieraad dat u inruilt. Zo wordt uw sieraad stapsgewijs in waarde steeds hoger.

Wat is de waarde?

De waarde van een Eclat groeibriljant is de waarde in de Eclat catalogus van dat moment.
(Dit geldt alleen op Eclat groeibriljanten en niet voor andere merken).

Het is mogelijk dat u het ene jaar meer betaald dan het andere jaar in verband met de goud en diamant prijs van dat moment.

Welke kwaliteit is Eclat groeibriljant?

De kwaliteit van de groeibriljant in het sieraad is Top Wesselton VVS/VS. Eclat gebruikt geen mindere kwaliteiten voor zijn groeibriljant.

Goud gehalte?

Eclat gebruikt 14 karaat goud voor zijn groeibriljant collectie.

Wel of geen groeibriljant?

In onze catalogus kunt u precies zien welke sieraden bij het groeisysteem horen. Bij de overige sieraden is het dus niet mogelijk om te groeien, maar deze zijn mogelijk wel uit te breiden met meerdere of grotere briljanten. Vraag ernaar bij uw juwelier.

U ontvangt ten alle tijden een certificaat van Eclat als het om een groeibriljant sieraad gaat. Deze heeft u altijd nodig bij garantie of inruil en dient u bij uw kassabon te bewaren.

Geniet van het leven

Voor meer informatie vraag uw juwelier.