Skip to main content

Eclat garantie en certificaten

Eclat is een modern, Nederlands atelier voor de vervaardiging van exclusieve juwelen. Gemaakt door een team van ambachtelijke, vakbekwame goudsmeden en verkocht door vooraanstaande juweliers.
Uw Eclat sieraad is een waardevol sieraad van de hoogste kwaliteit. De echtheid is gewaarborgd met een garantiecertificaat. Bij aankoop van een Eclat sieraad, krijgt u deze garantiecertificaat. Deze wordt ingevuld door uw juwelier. Op het formulier staat alle informatie over uw sieraad die belangrijk is. Zoals het type sieraad, de diamant kwaliteit en de aankoopdatum.
Op Eclat sieraden krijgt u 2 jaar garantie.
Bewaar uw garantiecertificaat en kassabon zorgvuldig! Deze moeten beide ingeleverd worden bij de juwelier om garantie te krijgen.

Wat houdt de garantie in:

• Materiaal en/of fabricage fout.

• Wij zetten loszittende diamanten weer voor u vast.

• Wij knappen beschadigde sieraden weer voor u op.

Wat valt buiten de garantie:

• Diefstal of vermissing.

• Breuk of een missende diamant.

• Contact met chemische producten.

• Beschadigingen die zijn ontstaan door onjuist gebruik.

Wat is een GIA of IGI certificaat

Deze certificaten zijn een garantie bij diamanten die de kwaliteit omschrijft van de steen waarvoor die is afgegeven. Minimaal 4 hoogopgeleide diamant-experts en geologen geven onafhankelijk hun rating aan de te beoordelen diamant. Deze experts worden onwillekeurig toegewezen om een onafhankelijke beoordeling te verzekeren.

 

Meer over certificaten voor diamanten leest u ook hier.

 

Ze beoordelen onder andere De diamant karaat, diamant kleur, diamant zuiverheid, diamant slijpvorm en Diamant fluorescentie. Om de diamant herkenbaar te maken wordt deze voor zien van een lasermarkering. Het nummer van het GIA of IGI certificaat wordt met een laser in de diamant gemarkeerd.

 

Bij Eclat werken we uitsluitend met natuurlijke diamanten en iedere diamant groter dan 1,00 crt. wordt voorzien van een van de certificaten.

certificaat igi